Selen Bilgisayar Telefon : 0212 320 81 81

Forum

Sayfa: 1

Konu: beko bnb 363 tip laptop sorunu
Kullanıcı
Durum: Sevinçli
Konu: beko bnb 363 tip laptop sorunu Tarih: 2009-07-11 10:12:50

laptopum ilk başlangıç ekranında ntldr eksik hatası veriyor ctrl+alt+del ile yeniden başlata dönüyor sürekli.bios dan cd-romu bot seçeneğine aldığımda cd den boot etmiyor normalde bir tuşa basın demesi gerekirken onuda demiyor doğrudan not bootable cd-rom diyor formatta atamıyorum.ilk ekranda pc de toshiba dvd-rom olarak yazıyor ama cd den boot özelliğini kazandıramıyorum.orjinal pc nin recovery cd si.cd yi başka pc ye taktığımda görüyor cd yi.Yaklaşık 5 yıllık olduğundan bence muhtemelen cd-rom un miyadı doldu diye düşünüyorum ama yinede sizen bu konuda yardım istiyorum.Toshiba SD-R 2512 CD-ROM Sürücüm piyasada pek bulunamayan bir sürüm galiba rastgele gezerken toshiba sd-r 2412 olanını gördüm ama farkını da bilmiyorum sürüm farkları mı var yoksa ürün farklılığımı diye.Cd-rom değişirken sisteme uyum sağlaması gerekirmi bu konudada yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var duruma göre laptopu firmanıza yaptıraraak yine aktif olarak kullanmak istiyorum.

Site Yöneticisi
Durum: Sevinçli
Konu: beko bnb 363 tip laptop sorunu Tarih: 2009-07-11 10:12:50

merhaba ntldr eksik hatası yazılımsal bir problemdir. optik sürücünün boot etmemesi tozlanmadan olabilir. optik sürücü değişimlerinde slave ve master ayarları vardır. cihazınıza özel optik sürücü ve ya belli bir marka olması gerekmez. slave master ayarı için daha once forumda yanıtlamıştım link tekrardan veriyorum

http://www.laptoptamiri.net/toshiba-notebook-cd-dvd-rom-dvd-rw-degisim-sorunu-master-slave-vt44.html

uğraşmak istemiyorum ayarlarını siz yapın montajınıda yapın derseniz
65$ toshiba marka dvd rw optik sürücütaka biliriz.
kolay gelsin

profesyonel notebook tamiri 0212 320 81 81

Sayfa: 1

Reklamları Kapat
Reklamları Aç